![Dietetyczna Kasza Manna [PRZEPIS]](https://fitrec.pl/wp-content/uploads/2021/06/dietetyczna-kasza-manna-przepis1-1.png)
Składniki na pieczoną owsiankę:
- 40g manny
- 10g budyniu
- 10g Orzecha w Proszku Klasycznego
- 200ml mleka (u mnie 0.5%) + 300ml wody
- 100g skyra naturalnego
- słodzidło wg uznania (np. Erytrol)

Jak zrobić dietetyczną kaszę mannę?
Dietetyczna kasza manna – krok po kroku
Kaszę gotujemy na 400ml płynu z dodatkiem słodzidła oraz szczyptą soli. Następnie w 100ml rozrabiamy budyń i wlewamy pod koniec gotowania. Kiedy całość wystygnie, dodajemy skyr oraz Orzecha w Proszku. Całość dokładnie mieszamy
Dodatkowe składniki:
- 50g skyra naturalnego + 50ml wody
- 5g Orzecha w Proszku
- 5g kakao + 20+wrzątku
- słodzidło
- herbarnik (1szt – 5g)
Wykonanie kaszy manny z dodatkami:
Skyr mieszamy z płynem i Orzechem w Proszku (opcjonalnie jeśli lubicie bardziej słodkie, dosładzamy). Następnie przekładamy na wierzch. Kakao mieszamy z wodą i słodzidłem. Na końcu polewamy całość i posypujemy pokruszonym herbatnikiem. To wszystko! Nasza dietetyczna kasza manna jest gotowa.
Wartości odżywcze:
460 kcal 37.5B/5T/64W
Przepis i zdjęcie: Oliwia Kostka