Fit Ciasto Kryształek [PRZEPIS]
Intensywnie mleczny, słodki i owocowy deser! Ciasto Kryształek to popularny deser na zimno z kawałkami galaretki. W tym przepisie jego fit wersja – z Fajną Galaretką bez dodatku cukru. To idealne ciasto na ciepłe dni! Świetnie sprawdza się jako deser, choć może również zastąpić posiłek. Fit Ciasto Kryształek jest niskokaloryczne i ma dużo białka!

Składniki:

  • Biszkopty 18g
  • Jogurt naturalny 200g
  • Skyr truskawkowy 150g
  • Żelatyna 5g (rozpuszczona w 30ml wrzątku)
  • Łyżeczka erytrolu
  • Fajna Galaretka Truskawkowa 7g
fit ciasto kryształek

Jak zrobić fit ciasto kryształek?

Galaretkę rozpuszczamy w 200ml wrzątku. Po wystudzeniu wkładamy galaretkę do lodówki. Gdy galaretka stężeje kroimy ją w kostkę. Następnie blendujemy dokładnie jogurt naturalny, skyr truskawkowy, erytrol oraz rozpuszczoną żelatynę. Wsypujemy pokrojoną galaretkę i mieszamy. Na spód pojemniczka układamy biszkopty. Następnie wlewamy masę jogurtową z galaretką. Pozostawiamy na noc w lodówce. Nasze ciasto kryształek jest gotowe!

Kaloryczność:

344 kcal całym deserze

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]