Fit Ciasto Reeses [PRZEPIS]
Mleczna czekolada i masło orzechowe! Czy istnieje lepsze połączenie? Występuje ono w wielu słodyczach, jednak tymi najbardziej popularnymi są czekoladowe babeczki z nadzieniem orzechowym. To właśnie nimi został zainspirowany poniższy fit przepis. Warstwowe Fit Ciasto Reeses – ma nieco ponad 400 kcal i aż 30g białka. Spróbujcie!

Składniki na biszkopt:

  • jajko
  • chlust mleka
  • 10g mąki
  • 5g kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • erytrol (według uznania)
fit ciasto reeses

Jak zrobić fit ciasto reeses?

Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Następnie żółtko łączymy z odrobiną mleka, mąką, kakao, słodzikiem, proszkiem i mieszamy. Masę łączymy z białkiem. Całość przelewamy do kokilki i pieczemy przez ok 25-30 minut w 185 stopniach. Następnie odstawiamy biszkopt do całkowitego ostygnięcia.

Składniki na krem:

Jak przygotować krem?

Batata kroimy w kostkę i gotujemy aż będzie bardzo miękki. Ostygniętego batata blendujemy ze skyrem, słodzikiem i pastą orzechową FITREC. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, następnie blendujemy z masą. Przelewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na koniec kakao łączymy ze słodzikiem i odrobiną wrzątku, mieszamy i polewamy stężoną masę orzechową. Nasze fit ciasto reeses jest gotowe!

Wartości odżywcze:

426 kcal 33.9B/15.7T/34.3W

Przepis i zdjęcie: @wegolagram

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]