![Fit Ciasto z Budyniem [PRZEPIS]](https://fitrec.pl/wp-content/uploads/2021/06/fit-ciasto-z-budyniem-przepis3.png)
Składniki na Fit Ciasto z Budyniem:
Pierwsza warstwa ciasta:
- Jajko
- Mąka pszenna 20g
- Budyń śmietankowy proszek 5g
- Proszek do pieczenia łyżeczka
- Dowolne słodzidło (np. Erytrol)

Jak zrobić Fit Ciasto z Budyniem?
Na początku białko jajka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtko, mąkę, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia oraz dowolne słodzidło. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do pojemniczka i pieczemy w 180° przez około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy fit budyń waniliowy.
Składniki na warstwę budyniową:
- 30g Fit Budyniu Waniliowego
- 180 ml wrzątku
Wykonanie:
Do 180ml gorącej wody powoli wsypujemy 30g budyniu. Jednocześnie intensywnie mieszamy w celu uzyskania aksamitnej konsystencji i odstawiamy, żeby ostygnęła. Następnie wylewamy na upieczony biszkopt.
Składniki na warstwę truskawkową z kruszonką:
- Truskawki 150g
- Mąka ziemniaczana 10g
- Masło 10g
- Mąka pszenna 20g
- Wiórki kokosowe 5g

Wykonanie:
Zaczynamy od truskawek. Kroimy je na połówki i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Następnie kładziemy na masie budyniowej. Do miseczki wsypujemy mąkę oraz wiórki kokosowe. Potem rozpuszczamy masło w garnuszku i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem zagniatamy na kruszonkę, którą posypujemy truskawki. Na końcu pieczemy w 180° przez około 30min do zarumienienia. Nasze fit ciasto z budyniem jest gotowe!
Kaloryczność:
534 kcal
Przepis i zdjęcie: Weronika Mucha