Jednoporcjowy deser z budyniem [PRZEPIS]
Przepis na jednoporcjowy deser z Fit Budyniem! Tylko 370 kcal i ponad 40g białka w całości. Bez cukru, z budyniem karmelowym. Sprawdź cały przepis!

Składniki na budyń karmelowy:

  • 60g Fit Budyniu Karmelowego
  • 330ml wody
Jednoporcjowy deser z budyniem

Składniki na masę sernikową:

  • 100g twarogu chudego
  • 100g skyra naturalnego
  • 1/3 masy ugotowanego budyniu
  • słodzidło (np. Erytrol)
Jednoporcjowy deser z budyniem

Jak zrobić jednoporcjowy deser z budyniem?

Na początku fit budyń przyrządzamy tak jak jest napisane na opakowaniu (my dodaliśmy tutaj nieco mniej wody – 330 ml na 60 g proszku). Następnie budyń odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie blendujemy twaróg ze skyrem i dosładzamy do smaku.

Gdy budyń ostygnie, jego 1/3 część dodajemy do masy twarogowej i ponownie blendujemy. Na spód pudełeczka/naczynia nakładamy warstwę sernikową i następnie budyń. Na wierzch deseru dodajemy dodatki wedle uznania, u nas banan i orzeszki ziemne w karmelu. Nasz jednoporcjowy deser z budyniem jest gotowy!

Wartości odżywcze

370 kcal 40.2B/3.6T/43.3W

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]