Proteinowe gofry orzechowe [PRZEPIS]
Gofry to bez dwóch zdań jeden z najbardziej popularnych deserów! Bez dodatków, z cukrem pudrem, frużelinami, owocami, sosami – pomysłów może być wiele. Niestety klasyczne gofry często są bardzo kaloryczne, a duży udział mają w tym właśnie dodatki. Na szczęście jest sposób na fit gofry proteinowe! Poniżej przepis, który pokocha każdy miłośnik masła orzechowego (tutaj też w fit wersji) oraz gofrów! Na śniadanie, deser lub inny posiłek!

Składniki na gofry proteinowe:

proteinowe gofry orzechowe

Przygotowanie gofrów:

Jajko mieszamy ze skyrem i mlekiem na gładką masę, następnie dodajemy resztę składników i mieszamy. Do natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy wylewamy masę (wyjdą 2 sztuki) i zamykamy gofrownicę. Po 7 minutach otwieramy, jeśli gofry odchodzą oznacza że są gotowe.

Składniki na krem:

  • 40g twarogu
  • 60g skyra naturalnego
  • 5g kakao
  • słodzik (wedle uznania)

Przygotowanie kremu:

Składniki na krem blendujemy na gładka masę i smarujemy nim gofry, dodatkowo na górę kładziemy 10 g orzechów ziemnych. Gotowe! Otrzymujemy pyszne i zdrowe proteinowe gofry!

Wartości odżywcze:

Dwa gofry: 247 kcal 34.2B/7.8T/8W
Całość (gofry+dodatki)
: 398 kcal 52B/14T/13.9W

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. [więcej]