Mąka kokosowa - BIO - 500g - Coco Farm

✅ Czysta i organiczna, bez jakichkolwiek dodatków
✅ Bez konserwantów
✅ Z mielonego na zimno i tłoczonego miąższu kokosowego
✅ Delikatny zapach i smak kokosa

19,90 zł
Dostawa w 24-48 h
Ostatnie sztuki w magazynie

Mąka kokosowa - BIO - 500g - Coco Farm

Mąka kokosowa - BIO - 500g - Coco Farm to surowa, organiczna mąka, pozyskiwana z miąższu kokosowego świeżych orzechów, rosnących na certyfikowanych farmach Filipińskich. Mąka kokosowa to intensywny smak kokosa oraz bogactwo składników odżywczych. Nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla osób na diecie keto lub low-carb.

Co warto wiedzieć o Mące kokosowej BIO?

  • Surowa, organiczna mąka
  • Bezglutenowa
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Aż 17g białka w 100g produktu
  • Delikatny, oryginalny smak kokosa

Mąka kokosowa BIO - właściwości

Mąka kokosowa Coco Farm to organiczna, surowa mąka, powstająca z surowego miąższu kokosowego. Dzięki tradycyjnym metodom produkcji, zachowuje naturalną strukturę cząsteczkową orzecha, a cały proces trwa nie dłużej niż 24 godziny. Charakteryzuje się imponującą ilość białka, dostarczając aż 17g protein w 100g produktu. Dzięki temu jest znakomitym składnikiem diety osób aktywnych fizycznie, dbających o odpowiednią podaż białka. Mąka kokosowa jest także produktem odpowiednim dla osób zmagających z nietolerancją glutenu oraz osób na diecie keto i niskowęglowodanowej. Niski indeks glikemiczny, bogactwo błonnika oraz zdrowe tłuszcze sprawiają, że doskonale wpisuje się w diety oczyszczające i odchudzające. Mąka Kokosowa Coco Farm posiada certyfikat ekologiczny, co oznacza, że składniki pochodzą z upraw bez dodatku pestycydów i nie są modyfikowane genetycznie.

Jakie zastosowanie ma Mąka Kokosowa Coco Farm?

Mąka kokosowa Coco Farm zachwyca delikatnym, lecz wyczuwalnym smakiem kokosa, który doskonale podkreśla aromat potraw. Jej konsystencja sprawia, że może stanowić zamiennik wiórków kokosowych, nadając potrawom wyjątkową nutę. Jest także doskonałym składnikiem wypieków. Dodając ją do ciast, pieczywa lub ciasteczek, uzyskasz subtelny smak kokosa. Mąka kokosowa znakomicie zastępuje tradycyjne mąki we wszelkich posiłkach na słodko, takich jak naleśniki, placuszki czy gofry, nadając nie tylko intensywny aromat kokosa, lecz także bogactwo składników odżywczych. Produkt stanowi także świetny zagęstnik do zup i sosów lub dodatek do koktajli i deserów.

Składniki: 100% organiczna mąka kokosowa, pozyskiwana z orzechów kokosowych, pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw Archipelagu Filipińskiego.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 53.5
Tłuszcze, w tym 0.8
tłuszcze nasycone 0.1
Węglowodany, w tym 4.9
cukry 4.2
Błonnik 33.7
Białko 0.7
Sól 0
Tagi: kuchnia mąki