Mieszanka do wypieku keto bułeczek ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 200g - AdamsBrot

Mieszanka do wypieku bezglutenowych keto bułeczek z pestkami słonecznika i siemieniem lnianym - prostota przygotowania, nie wymaga dodawania oleju, jajek bądź innych składników. Wystarczy szklanka wody, a ciasto rozrobisz nawet bez użycia miksera. Jedna gotowa bułeczka to aż 28g białka oraz 14g błonnika, zawierając jedynie 1,5g węglowodanów. Bazą mieszanki są odtłuszczone organiczne mąki: lniana, słonecznikowa oraz kokosowa.
21,90 zł
Chwilowy brak

Mieszanka do wypieku keto bułeczek ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 200g - AdamsBrot


Mieszanka do wypieku keto bułeczek ze słonecznikiem i siemieniem lnianym od AdamsBrot to świetna pozycja dla osób przebywających na diecie keto lub low-carb. Zawartość opakowania wystarczy do przygotowania 4 bułeczek o gotowej masie około 85 gramów.

Sposób przygotowania: 

  1. Wsypać zawartość opakowania do miski

  2. Dodać 220 ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C)

  3. Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie

  4. Podziel ciasto na  równe bułeczki, dobrym pomysłem jest obtoczenie ich dodatkowo w błonniku bambusowym, ziemniaczanym lub jabłkowym

  5. Bułeczki natnij lekko z wierzchu i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut

  6. Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec przez około 30 minut.


Składniki: białko pszenne (gluten), białko organicznego słonecznika, siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.

Alergeny: gluten; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.







































Wartości odżywcze w 1 bułce przygotowanej wg. instrukcji
Wartość energetyczna 769 kJ / 184 kcal
Tłuszcze 3,8g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany 1,5g
- w tym cukry 0,6g
Białko 28g
Błonnik 14g
Sól 0,7g

Producent:  wyprodukowano w Niemczech przez Lapiniak GmbH

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowe bułeczki przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryte lnianą ściereczką. Bułeczki po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 3 dni. Nie przechowywać pieczywa w workach foliowych. Pieczywo z mieszanek Adama nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy je wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 53.5
Tłuszcze, w tym 0.8
tłuszcze nasycone 0.1
Węglowodany, w tym 4.9
cukry 4.2
Błonnik 33.7
Białko 0.7
Sól 0