MK Seed Mix 680g - keto chleb wieloziarnisty

  • Mieszanka do wypieku keto chleba
  • Bogata ilość ziaren
  • Wysoka zawartość białka
  • Odpowiedni na diecie keto i low-carb
34,99 zł
Dostawa w 24-48 h
Ostatnie sztuki w magazynie

MK Seed Mix 680g - keto chleb wieloziarnisty

 

MK Seed Mix 680g - keto chleb wieloziarnisty to mieszanka do samodzielnego przygotowania chleba wieloziarnistego, zgodnego z zasadami diety keto oraz innych, restrykcyjnych diet niskowęglowodanowych. Opakowanie zawiera składniki wystarczające na przygotowanie dwóch bochenków o masie około 620g każdy. Keto chleb wieloziarnisty zarówno smakiem jak i wyglądem przypomina tradycyjne ciemne pieczywo o chrupiącej skórce i mięciutkim wnętrzu.

 

Co warto wiedzieć o MK Seed Mix?

  • Mieszanka do wypieku keto chleba
  • Wysoka zawartość białka
  • Bogata ilość ziaren
  • Odpowiednia na diecie keto i low-carb
  • Wystarcza na upieczenie 2 bochenków
  • Prosty i szybki proces przygotowania

 

Wypiecz chleb zgodny z zasadami diety keto!

MK Gold Bread Mix to mieszanka o prostym i w 100% naturalnym składzie. Bazuje na łuskanych ziarnach: siemieniu lnianym złotym, sezamie, pestkach dyni i słoneczniku oraz łusce babki jajowatej i białku jaja. Starannie dobrane składniki pozwalają na wypieczenie chleba o najniższej możliwej ilości węglowodanów, przy jednocześnie wysokiej zawartości białka. Produkt stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa, pozwalając na wypieczenie chleba o idealnej konsystencji i smaku imitującym klasyczne, ciemne pieczywo. Opakowanie MK Seed Mix pozwala na wypieczenia 2 bochenków, które wyróżniają się nie tylko przepysznym smakiem ale także zachowaną przez kilka dni świeżością chleba.

 

Jak przygotować keto chleb wieloziarnisty?

Łatwość przygotowania keto chleba wieloziarnistego sprawia, że każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych może cieszyć się pysznym, domowym wieloziarnistym pieczywem. Aby wypiec jeden bochenek, należy wsypać 340g mieszanki oraz 400ml ciepłej wody, a następnie wymieszać do połączenia składników i zgęstnienia ciasta. Kolejnym krokiem jest przelanie ciasta do foremki wyłożonej pergaminem, odczekanie 15 minut do wstępnego wyrośnięcia, a następnie wstawienie ciasta do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Chleb należy piec przez 55-60 minut. I gotowe!

 

Składniki: ziarna łuskane (siemię lniane złote, sezam biały, dynia, słonecznik), łuska babki jajowatej, białko jaja kurzego, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 474.00
Tłuszcze, w tym 35.00
tłuszcze nasycone 5.30
Węglowodany, w tym 0.80
cukry 0.60
Błonnik 27.00
Białko 27.00
Sól 4.00