MK Classic Mix 600g - keto bułki migdałowe

  • Mieszanka do wypieku keto bułek
  • Naturalny skład
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Odpowiedni na diecie keto i low-carb
35,99 zł
Dostawa w 24-48 h
Ostatnie sztuki w magazynie

MK Classic Mix 600g - keto bułki migdałowe

 

MK Classic Mix 600g - keto bułki migdałowe to mieszanka do samodzielnego wypieku keto bułek migdałowych, idealna dla osób na diecie ketogenicznej, niskowęglowodanowej i diabetycznej. Proces przygotowanie jest bardzo prosty, a wypieczone bułki cechują się doskonałymi wartościami odżywczymi. 100g gotowego pieczywa  dostarcza zaledwie 1.1g węglowodanów!

 

Co warto wiedzieć o MK Classic Mix?

  • Mieszanka do wypieku keto bułeczek 
  • Jedynie 1.1g węglowodanów w 100g pieczywa
  • Naturalny skład
  • Odpowiednia na diecie keto i low-carb
  • Wystarcza na upieczenie około 18 bułeczek
  • Prosty i szybki proces przygotowania

 

Prosty, naturalny skład o doskonałych wartościach odżywczych

MK Classic Mix to mieszanka o prostym i w 100% naturalnym składzie. Bazuje na mące migdałowej i słonecznikowej, dwóch rodzajach błonnika, mące z odtłuszczonego siemienia lnianego złotego i białku jaja. Starannie dobrane składniki umożliwiają wypieczenie bułek o zaskakująco niskiej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka i błonnika. Produkt stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa, świetnie wpisując się w potrzeby osób na diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Opakowanie MK Classic Mix pozwala na wypieczenie około 18 bułeczek, które wyróżniają się doskonałym smakiem, nieodbiegającym od klasycznych, pszennych bułek.

 

W jaki sposób przygotować keto bułki migdałowe?

Łatwość przygotowania keto bułeczek sprawia, że każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych może cieszyć się pysznym, niskowęglowodanowym, domowym pieczywem. Zacznij od wsypania 300g mieszanki do miski oraz dodaniu ciepłej wody. Następnie dokładnie wymieszaj do połączenie składników i zgęstnienia masy. Z uzyskanego ciasta uformuj kuleczki o masie około 80g każda i ułóż na blaszcze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz przez 40 minut, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Gotowe keto bułki migdałowe zachwycają smakiem i miękkością, przypominając klasyczne, jasne bułki. 

 

Składniki: mąka migdałowa, mąka słonecznikowa, błonniki (z łuski babki jajowatej, bambusowy), mąka z siemienia lnianego złotego odtłuszczona, białko jaja kurzego, substancja spulchniająca: difosforany, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy, sól.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 488.00
Tłuszcze, w tym 35.00
tłuszcze nasycone 3.10
Węglowodany, w tym 2.00
cukry 2.00
Błonnik 26.00
Białko 28.00
Sól 4.00