Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 250g - AdamsBrot

Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba to idealne rozwiązanie dla osób przebywających na diecie ketogenicznej i low carb. Dzięki niej bezproblemowo wypieczesz duży bochenek chleba, wystarczy dodać szklankę wody, do rozrobienia ciasta nie będziesz potrzebować nawet miksera. Po wypieczeniu bochenek zawiera raptem 4 gramy węglowodanów, natomiast jedna kromka dostarcza ponad 10g białka i zawiera mniej niż 60 kcal.
23,90 zł
Chwilowy brak

Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 250g - AdamsBrot


Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba od AdamsBrot umożliwia wypiek dużego bochenka chleba, a po podzieleniu na mniejsze części aromatycznych ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).

Sposób przygotowania: 

  1. Wsypać zawartość opakowania do miski

  2. Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać  - wersja 2.0 zawiera drożdże w mieszance, nie ma dodatkowej saszetki z drożdżami

  3. Dodać 230ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C)

  4. Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie

  5. Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)

  6. Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.

  7. Powierzchnię wyrośniętego chleba posmarować lekko wodą

  8. Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C i piec przez około 40 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia


Składniki: białko pszenne (gluten), białko organicznego słonecznika, siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.

Alergeny: gluten; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 53.5
Tłuszcze, w tym 0.8
tłuszcze nasycone 0.1
Węglowodany, w tym 4.9
cukry 4.2
Błonnik 33.7
Białko 0.7
Sól 0