Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 250g - AdamsBrot
Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba to idealne rozwiązanie dla osób przebywających na diecie ketogenicznej i low carb. Dzięki niej bezproblemowo wypieczesz duży bochenek chleba, wystarczy dodać szklankę wody, do rozrobienia ciasta nie będziesz potrzebować nawet miksera. Po wypieczeniu bochenek zawiera raptem 4 gramy węglowodanów, natomiast jedna kromka dostarcza ponad 10g białka i zawiera mniej niż 60 kcal.
Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - 250g - AdamsBrot
Mieszanka do wypieku ciemnego keto chleba od AdamsBrot umożliwia wypiek dużego bochenka chleba, a po podzieleniu na mniejsze części aromatycznych ciemnych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba (chlebomatach).
Sposób przygotowania:
- Wsypać zawartość opakowania do miski
- Dodać drożdże z dołączonej saszetki i wymieszać - wersja 2.0 zawiera drożdże w mieszance, nie ma dodatkowej saszetki z drożdżami
- Dodać 230ml letniej przegotowanej wody (temp. około 25-35 stopni C)
- Wyrabiać ciasto około 2 minuty ręcznie
- Włożyć wyrośnięte ciasto do formy lub uformować bochenek ewentualnie bułeczki o dowolnym kształcie i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej olejem (aby pieczywo nie przykleiło się do blachy)
- Przykryć lnianą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu 45 min. do wyrośnięcia.
- Powierzchnię wyrośniętego chleba posmarować lekko wodą
- Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C i piec przez około 40 minut. Można piec w automacie do chleba zgodnie z instrukcją urządzenia
Składniki: białko pszenne (gluten), białko organicznego słonecznika, siemię lniane, pestki słonecznika, błonnik jabłkowy, sól krystaliczna, drożdże, przyprawy.
Alergeny: gluten; może zawierać zboża i produkty zawierające gluten, orzechy, jaja, mleko, sezam i soję.
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Gotowy chleb przechowywać w pojemniku na chleb lub przykryty lnianą ściereczką. Chleb po upieczeniu zachowuje świeżość i walory smakowe przez około 1 tydzień. Nie przechowywać chleba w workach foliowych. Chleb nadaje się do przechowywania w zamrażalniku, przed zamrożeniem należy go wystudzić do temperatury pokojowej i pokroić na kromki. zachowuje świeżość przez 3 dni, należy przechowywać go szczelnie owiniętego folią spożywczą. Aby zachować świeżość dłużej, pokrój gotowy chleb na kromki i zamróź.
Wartości odżywcze | |
---|---|
Wartości odżywcze w: | Porcja 100g |
Kalorie | 53.5 |
Tłuszcze, w tym | 0.8 |
tłuszcze nasycone | 0.1 |
Węglowodany, w tym | 4.9 |
cukry | 4.2 |
Błonnik | 33.7 |
Białko | 0.7 |
Sól | 0 |
W tej samej kategorii
Mieszanka Do Wypieku Keto Chleba - 300g - BeKeto
Cena
24,90 zł
Mieszanka do wypieku keto bułek - 310g - Pięć Przemian
Cena
21,99 zł
MK Seed Mix 680g - keto chleb wieloziarnisty
Cena
34,99 zł
MK Classic Mix 600g - keto bułki migdałowe
Cena
35,99 zł
MK Keto Makaron Tagliatelle 250g
Cena
27,99 zł
Cena
27,99 zł