Guma Guar - BIO - 200g - Bio Planet

✅ Certyfikowany produkt BIO
✅ Wiąże i zagęszcza
✅ Bezglutenowa
✅ Wegetariańska i wegańska
16,90 zł
Chwilowy brak

Guma Guar - BIO - 200g - Bio Planet

 

Guma Guar - BIO - 200g - Bio Planet to naturalny, ekologiczny zagęstnik pozyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Neutralny w smaku i zapachu, stanowi doskonały zamiennik żelatyny.



Co warto wiedzieć o Guma Guar - BIO?

  • Naturalny zagęstnik

  • Produkt bio

  • Neutralny smak i zapach

  • Znakomita rozpuszczalność 

  • Zastosowanie w wielu potrawach



Guma Guar BIO - naturalny zagęstnik, będący zamiennikiem żelatyny

Guma guar jest uzyskiwana z nasion rośliny Cyamopsis tetragonolobus. Jest ekologicznym produktem, idealnym dla osób poszukujących naturalnych składników kuchni. Może być stosowana jako zamiennik żelatyny, a jej uniwersalność sprawia, że doskonale sprawdza się w różnych rodzajach potraw. Doskonale rozpuszcza się w wodzie, bez potrzeby podgrzewania produktu. Charakteryzuje się także neutralnością smaku i zapachu.



Zastosowanie Gumy Guar

Guma Guar BIO od Bio Planet to wszechstronny produkt, który dzięki neutralności smaku, może być wykorzystywany w wielu rodzajach potraw. Znakomicie odnajduje się jako składnik sosów i dressingów, nadając im odpowiednią konsystencję, bez konieczności podgrzewania, a także jako naturalny zagęstnik do zup, kremów i bulionów lub domowych dżemów i konfitur. Guma Guar sprawdzi się także jako dodatek do deserów, takich jak kremy, musy czy puddingi oraz pieczywa i ciast, pomagając utrzymać strukturę ciasta. Guma Guar BIO od Bio Planet zyskasz to naturalny produkt, który doskonale sprawdzi się w wielu kuchennych eksperymentach, nadając potrawom pożądanej konsystencji, bez konieczności skomplikowanych procesów gotowania.



Składniki: 100% organiczna guma guar.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 53.5
Tłuszcze, w tym 0.8
tłuszcze nasycone 0.1
Węglowodany, w tym 4.9
cukry 4.2
Błonnik 33.7
Białko 0.7
Sól 0