Agar-Agar - BIO - 100g - Bio Planet

✅ Certyfikowany produkt BIO
✅ Wiąże i zagęszcza
✅ Bezglutenowy
✅ Wegetariański i wegański
40,99 zł
Dostawa w 24-48 h
Ostatnie sztuki w magazynie

Agar-Agar - BIO - 100g - Bio Planet

 

Agar-Agar - BIO - 100g - Bio Planet to organiczny agar pozyskiwany z alg morskich. Zalecamy jego użycie do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret. Jest to naturalny i wegański produkt, który stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnej żelatyny.



Co warto wiedzieć o Agar-Agar BIO?

  • Naturalny zagęstnik

  • Odpowiedni na diecie wegańskiej

  • Zamiennik żelatyny

  • Produkt BIO

  • Szerokie zastosowanie w kuchni



Agar-Agar BIO - wegańska alternatywa dla żelatyny

Agar-Agar to organiczny zagęstnik pozyskiwany z alg morskich, stanowiący alternatywę dla żelatyny, odpowiednią dla osób na diecie wegańskiej. Produkt posiada certyfikat ekologiczny, co świadczy o jego wysokiej jakości i naturalnym pochodzeniu. Dzięki swoim właściwościom zagęszczającym, Agar-Agar doskonale sprawdza się w roli zagęstnika do różnorodnych potraw. Dodatkowo, jest bezglutenowy, co czyni go odpowiednim składnikiem dla osób na diecie bezglutenowej.



Zastosowanie Agar-Agar od Bio Planet

Agar-Agar BIO to idealne rozwiązanie dla tych, którzy poszukują naturalnego i ekologicznego zagęstnika, zapewniającego doskonałe rezultaty w kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie sprawia, że stanowić może składnik wielu potraw. Produkt jest neutralny w smaku, co oznacza, że nie wprowadza dodatkowego aromatu do potraw. Jego główną funkcją jest zagęszczanie i stabilizacja potraw, nie wpływając na ich smak. Sprawdzi się jako dodatek do sosów, domowych dżemów i konfitur, a także budyniów i galaretek.



Składniki: 100% ekologiczny agar.

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Wartości odżywcze
Wartości odżywcze w: Porcja 100g
Kalorie 53.5
Tłuszcze, w tym 0.8
tłuszcze nasycone 0.1
Węglowodany, w tym 4.9
cukry 4.2
Błonnik 33.7
Białko 0.7
Sól 0